Mierea ideală – o căutare eternă

Tradițional, mierea și produsele apicole au fost dintotdeauna aproape de români și considerate produse pe care le avem din abundență. Nimic nu e mai delicios decât deschiderea unui borcan parfumat de miere de tei sau salcâm, mirosul de nectar și dulceața florilor într-o linguriță dulce. Dar ce te faci dacă deschizi borcanul și te izbește miros de sirop caramel?

În piețe, în magazinele de cartier, online, peste tot vedem produse apicole și rar ne punem cu adevărat problema provenienței acelei mieri. Însă tristul adevăr e că mierea de calitate a ajuns o raritate în România. Dar cum interpretăm calitatea? 

În acest articol vorbesc despre adevăratele criterii de evaluare a calității mierii din perspectiva cumpărătorului, principalele metode de contrafacere și cum să alegem și să cumpărăm produse apicole de calitate. Până la urmă, consumăm miere și nu altceva pentru sănătatea noastră, deci dacă obiectivul e să fim mai sănătoși, trebuie să avem grijă ca mierea să facă exact asta, nu să ne îmbolnăvească. 

Lasă un răspuns