Despre

Despre proiect

Bine ai venit!

Sunt specialist în comunicare și marketing și gazdă a podcastului Sănătate Zi de Zi. Pe acest site scriu pe teme de prevenție, sănătate și nutriție, despre lucrurile pe care le putem face zilnic pentru a trăi mai deplin și mai mult. Informațiile de pe acest site au rol orientativ, de încurajare a unui stil de viață sănătos și un rol practic, pentru navigarea mai ușoară prin sistemul medical și social din România. Sper să le găsești utile și interesante și să te determine să continui să te informezi din surse diverse.

Pentru întrebări, idei de articole și în general orice subiect legat de sănătate și nutriție mă poți contacta pe email sau pe platformele social media.

Câte ceva despre mine

Am început călătoria în lumea sănătății & nutriției în 2020, în momentul în care mi-am propus în conștient să fac câteva schimbări în stilul de viață. Au fost la început schimbări mici, dar au funcționat. Am început să citesc avid, să ascult podcasturi, să urmăresc filme, să fac mai multă mișcare. Toate astea m-au susținut prin perioada grea prin care treceam, de altfel, cu toții. În anii următori, m-am simțit din ce în ce mai bine fizic, iar zilele în care eram la un optim psihic și mental erau din ce în ce mai numeroase. 

Am început proiectul Obiectiv 120, unde publicam conținut despre subiectele pe care le studiam pentru sănătatea mea în primul rând în ideea că, dacă mă interesează pe mine, probabil mai interesează și pe alții. 

M-am abonat la platforme medicale și am început să studiez nutriția într-un mod ceva mai aplicat. Am urmat un curs de nutriție și m-am certificat ca Fitness Nutrition Diet Specialist prin care am aprofundat noțiuni de bază despre cum ne putem menține sănătatea. Toate acestea în paralel cu un job full-time în marketing. 

Am căutat în paralel să mă implic în alte proiecte pe care le-am considerat interesante, tot pentru popularizarea informațiilor medicale în limba română, astfel că m-am alăturat echipei de voluntari ai Dr. Michael Greger. În acest proiect, am contribuit la traducerea aplicației Dr. Greger’s Daily Dozen în limba română și a altor tipuri de conținut pe platforma nutritionfacts.org.

Însă nu mă cosider în niciun fel un expert în domeniul medical sau al nutriției. Singurul lucru care mă diferențiază sunt interesul crescut pentru acest domeniu, pasiunea și miile de ore dedicate informării și studiului, poate mai multe decât în cazul altora. 

Deși pare contraintuitiv într-o lume a fluxurilor constante de informații, am realizat că în România accesul la informații de ultimă oră, pertinente, echidistante și sigure este destul de precar. Eu însămi lovindu-mă de lipsa acestor informații, de opacitatea sistemului, mi-am dat seama că-mi pot pune competențele în slujba unei mai bune informări.

Astfel, a apărut podcastul Sănătate Zi de Zi, un proiect fascinant care mi-a dat ocazia să descopăr – și ascultătorii deopotrivă – oameni care au aceeași pasiune: să facă lumea un loc puțin mai sănătos. 

Mă consider astfel un comunicator (de altfel meseria mea de bază) în domeniul sănătății, prevenției și nutriției. 

Și cum sănătatea înseamnă grijă dar și conștientizare, vă invit să descoperim împreună cum funcționează sistemul medical, învățământul medical, politicile publice, industria farma, industria alimentară și mediul înconjurător, dar și cum putem face, fiecare dintre noi, alegeri mai bune legate de toate acestea.

Abonează-te la notificări

Primește pe mail notificări atunci când apar noi episoade.